Hlavní obsah

Bruniová: Kvůli Berlusconimu jsem šťastná, že nejsem Italka

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzská první dáma Carla Bruniová je šťastná, že už není Italkou, protože by se musela stydět za vtipy italského premiéra Silvia Berlusconiho o Baracku Obamovi, kterého nazval „mladým, pohledným a opáleným“.

Článek

Bruniová, manželka francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho a bývalá modelka, se narodila v italském Turíně, avšak po svatbě letos v únoru přišla o italské občanství a přijala francouzské.

"Když slyším, jak Silvio Berlusconi zlehčuje zvolení nového amerického prezidenta a dělá si legraci na téma, že Obama je stále opálený, cítím se divně,“ řekla Bruniová v rozhovoru pro nedělní vydání listu Le Journal du Dimanche. „Někteří lidé to mohou vnímat s humorem, ale stále častěji zjišťuji, jak jsem spokojená, že jsem se stala Francouzkou“.

Italská levicová opozice obvinila ministerského předsedu, že svými bonmoty diskredituje celý národ. Premiér jim vzkázal, že jsou „idioti bez smyslu pro humor“.

Když se Berlusconiho na pátečním summitu Evropské unie v Bruselu dotázal americký novinář, zda se omluví Obamovi, rozčilený premiér mu odsekl: „To vy byste se měli omluvit Itálii“ a uprostřed tiskové konference odešel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám