Hlavní obsah

Opilá Britka se pokusila za letu otevřít letadlu dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM

Německá policie zatkla dvě podnapilé Britky, které donutily letadlo mířící z Řecka do britského Manchesteru k nouzovému přistání ve Frankfurtu nad Mohanem. Jedna z žen se během letu pokusila ve výšce 10 000 metrů otevřít vstupní dveře do letadla, informovala agentura Reuters.

Článek

Ženy ve věku 26 a 27 let napadly během pátečního letu stevarda, když jim odmítl podat další alkohol. Šestadvacetiletá Britka nejprve na muže zaútočila prázdnou láhví od vodky a následně se neúspěšně pokusila otevřít vstupní dveře.

"Zřejmě se chtěla nadýchat čerstvého vzduchu, a proto se pokusila otevřít dveře. Ty ale pochopitelně nefungovaly," uvedl stevard.

Po přistání obě Britky podstoupily krevní zkoušku, která prokázala vysokou hladinu alkoholu v krvi, prohlásil mluvčí frankfurtské policie Hartmut Scherer.

Podle Scherera budou obě ženy obžalovány z ublížení na zdraví a z porušení leteckých předpisů. Německá média také uvedla, že letecká společnost bude po Britkách požadovat uhrazení nákladů spojených s neplánovaným mezipřistáním. Výše těchto nákladů nicméně nebyla zveřejněna.

Letadlo po neplánované zastávce ve Frankfurtu dorazilo do Manchesteru s dvouhodinovým zpožděním.

Reklama

Výběr článků

Načítám