Hlavní obsah

Ve Francii havaroval autobus s mladými fotbalisty, jeden zahynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Jeden desetiletý fotbalista v sobotu zahynul při nehodě autobusu, který je vezl do Paříže na oslavy desátého výročí triumfu francouzských fotbalistů na mistrovství světa. Zraněno bylo dalších 29 dalších lidí, většinou také dětí. Zranění šesti cestujících jsou vážná.

Foto: Novinky

Přesné příčiny nehody řeší francouzská policie. Ilustrační foto.

Článek

Chlapci ze Saint-Etienne a z Lyonu měli hrát v turnaji desetiletých žáků před hlavním bodem oslav - přátelským zápasem mezi francouzskou reprezentací z roku 1998 a světovým výběrem.

Předseda Francouzské fotbalové federace Jean-Pierre Escalettes řekl, že pořadatelé oslav jsou zdrceni. Protože se na pařížském Stade de France, kde před deseti lety Francouzi porazili ve finále Brazílii 3:0, v sobotu večer čeká 80 000 diváků, bude hlavní utkání odehráno.

Escalettes řekl, že před ním bude držena minuta ticha. Autobus sjel jižně od Paříže z dálnice a převrátil se poté, co do jeho přední části narazilo osobní auto, které se začalo tlačit ke kraji vozovky, protože je samé předjížděl další vůz. V autobusu bylo 31 lidí. Pasažéři osobního auta vyvázli bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám