Hlavní obsah

Íránský velvyslanec: našeho prezidenta chtěli v Itálii vystavit silné radiaci

Novinky, rei, The Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Zdraví íránského prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda se měli před časem v Římě pokusit nalomit prostřednictvím silných rentgenových paprsků. Řekl to ambasador v Itálii Abolfazl Zohrehvand, kterého citovala íránská státní agentura.

Článek

Ahmadínežád v polovině června řekl, že na něj Západ a USA plánovaly útok během jeho březnové návštěvy Iráku. Prezident neuvedl podrobnosti a nenaznačil ani, jak byl plán vyzrazen. List International Herald Tribune napsal, že to mohlo vést ke zrušení stanovené cesty do Karbaly a Nadžáfu.

Íránský velvyslanec v Itálii jen pár dní po prezidentově oznámení doplnil, že byl Ahmadínežád terčem útoku i v Itálii. O jakou akci šlo, informoval až teď. Ahmadínežád měl být na nedávném summitu OSN pro výživu a zemědělství (FAO) vystaven nadměrné radiaci. Záření bezpečnostního detektoru mělo být víc než trojnásobné.

„Nejdřív jsme se domnívali, že je zařízení pokažené. Po jeho výměně vyšlo ale najevo, že záření kontroluje jiný zdroj,“ řekl diplomat, aniž by upřesnil, zda se jednalo o hotelový detektor anebo zařízení v oficiální jednací budově.

Reklama

Související články

Ahmadínežád: USA mne chtěly zabít

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád tvrdí, že měl být během letošní návštěvy Iráku unesen a zavražděn. V narážce řekl, že osnovatelem plánu byl Západ...

Výběr článků

Načítám