Hlavní obsah

Šestnáctiletou Češku, podezřelou z pokusu vraždy v Rakousku, zadržela policie

Novinky, ČTK, pno, aš, nek, Novinky, Wien-houte.at, Niederösterreichische Nachrichten

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ
Aktualizováno

Šestnáctiletá Češka Monika M., po které pro podezření z pokusu o vraždu pátrala rakouská policie, byla ve středu zadržena na českém území. S odvoláním na šéfinspektora Leopolda Etze z dolnorakouského kriminálního úřadu to napsala rakouská agentura APA. Česká policie zatím informaci nepotvrdila.

Článek

"Zatím informaci nemohu potvrdit," řekl ve středu před 21. hodinou Novinkám Jiří Vokuš z policejního prezidia. "Nemohu vyloučit, že šlo o nějaký druh přeshraniční spolupráce mezi policisty z Rakouska a Česka, ale v našich databázích dosud záznam o zadržení dívky nemáme," dodal mluvčí.

Šestnáctiletá dívka je podezřelá, že v noci na úterý pobodala nožem a vážně zranila padesátiletého muže v Ernstbrunnu v okrese Korneuburg. Muž byl napaden v úterý po půlnoci ve svém domě.

Utrpěl bodné a řezné rány na hlavě, krku a na prsou. Incident se odehrál v úterý hodinu a tři čtvrtě po půlnoci. Napadený, jehož život byl v tu chvíli ohrožen, se stačil dopotácet k sousedovi a říci mu, že byl pobodán. Soused okamžitě zalarmoval policii a záchrannou službu, která oběť dopravila do nemocnice v Mistelbachu.

Tam lékaři muže neprodleně operovali a podle jejich vyjádření jeho život již není v ohrožení. Kriminalisté jej ale zatím nemohli vyslechnout. Po útočnici policie intenzivně pátrá a státní zastupitelství v Korneuburgu na ni vydalo zatykač.

Je možné, že se jedná o dívku, po které česká policie od úterý pátrá v souvislosti s jejím zmizením. „V úterý jsme vyhlásili pátrání po Monice M. (příjmení a datum narození jsou stejné jako u dívky hledané v Rakousku pozn. red), která utekla z dětského domova na Blanensku,“ řekla Novinkám mluvčí české kriminální policie Pavla Kopecká. Spojitost s případem však potvrdit nemohla.

Vrchní inspektor Leopold Etz uvedl, že otec dívky se znal s napadeným. Jaký byl přesně jejich vztah a hlavně jaký byl vztah mezi obětí a podezřelou, je nyní předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám