Hlavní obsah

Friztlova dcera ještě není připravena postavit se u soudu otci

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTETTEN

V Rakousku odložili o tři týdny první svědecké slyšení v případu Josefa Fritzla, protože dcera, kterou 24 let držel ve sklepě pod zámkem a měl s ní sedm dětí, není ještě psychicky připravená se s ním znovu vidět. Elizabeth Fritzlová měla počátkem července proti svému otci svědčit prostřednictvím videa.

Článek

Lékaři docílili odkladu na konec měsíce a varovali, že o mohou žádat i o další odložení. Fritzlová (42) podle svědků z amstettenské kliniky, které citoval britský Telegraph, trvá na své brzké svědecké účasti, aby se ujistila, že otec stane před soudem co nejdříve. Policie doufá, že se proces uskuteční ještě letos a Fritzl (73) bude počátkem příštího roku za mřížemi.

Elizabeth Fritzlová se při výpovědi setká s otcem poprvé od té doby, kdy se o týrání dozvěděla policie a média. Fritzlova manželka Rosemarie, jež tvrdí, že po celé čtvrt století o ničem netušila, má vypovídat ve stejný den.

Fritzl zůstává v St. Pöltenu ve vazbě a slyšení se má ze své cely účastnit prostřednictvím videa. Znamená to, že bude schopen komentovat slova svědkyň, což by mohlo s výroky právníků obou stran labilní Elizabeth ohrozit na zdraví. Na výpovědi dětí, které dcera Fritzlovi porodila, má dojít později.

Fritzl vylákal dceru do sklepení domu, v němž žil s manželkou a jenž zčásti pronajímal, když jí bylo osmnáct let. Elizabeth musel omámit. Za 24 let s ní měl sedm dětí. Jedno zemřelo po porodu a on jeho tělo spálil. Tři ze zbylých dětí se otci podařilo legálně adoptovat a mohl je ze sklepení vyvést. Lisu (16), Moniku (14) a Alexandera (12) vychovával společně se ženou. Ostatní děti, Felix (5), Stefan (18) a Kerstin (19) nikdy nespatřily denní světlo.

Na skutečnost se přišlo, až když Kerstin vážně onemocněla a musela do nemocnice, kde byla několik týdnů v komatu. Z toho se nakonec dostala a v současnosti se léčí se zbytkem rodiny, která se učí žít společně a zvládat běžné situace.

Fritzlovi hrozí obvinění ze znásilnění, věznění a incestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzl: Nejsem žádný netvor

Josef Fritzl, který do předminulého týdne čtvrt století věznil ve sklepě domu v rakouském Amstettenu dceru, opakovaně ji znásilňoval a měl s ní sedm dětí,...

Fritzlova dcera se probrala z kómatu

Devatenáctiletá Kerstin, kterou Josef Fritzl v polovině dubna odvezl s vážnými zdravotními komplikacemi do amstettenské nemocnice, se v úterý probrala...

Výběr článků

Načítám