Hlavní obsah

Za nahé fotky Sarkozyho nevěsty Bruniové padly tvrdé pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K vyplacení tučného odškodného autorům a jejich agentovi odsoudil pařížský soud dvě periodika, která v lednu otiskla bez povolení fotografii tehdy ještě přítelkyně francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho Carly Bruniové v rouše Evině.

Článek

Podle rozsudku, o kterém v pondělí informovala agentura AFP, přijde tento špás deník 20 minutes na 50 000 eur (1,25 miliónu korun) a týdeník Closer a jeho vydavatelskou společnost Mondadori na 65 000 eur (1 625 000 korun).

Inkriminovaná fotografie byla spolu s dalšími pořízena loni v březnu pro článek o Bruniové, původně modelce a později zpěvačce, pro španělský pánský magazín DT. Carla Bruniová je na ní nahá na kanapi, na nohou má kozačky nad kolena, ruce má zkříženy na prsou. Closer a 20 minutes ji otiskly bez povolení autorů a bez uvedení jejich jmen několik dní před sňatkem Bruniové se Sarkozym.

Soud v rozsudku, který byl vynesen už 6. června, konstatoval, že obě periodika tak porušila majetková a morální práva autorů.

Carla Bruniová a Nicolas Sarkozy se vzali po krátké známosti začátkem února. Pro něho to byl třetí, pro ni první sňatek.

Carle Bruniové-Sarkozyové je čtyřicet let. Před dvěma měsíci byl v New Yorku vydražen její patnáct let starý akt za 91 000 dolarů (téměř 1,5 miliónu korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám