Hlavní obsah

Daily Mirror: Fritzl má ve vězení deprese a často pláče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTETTEN

Těžko uvěřitelný případ Rakušana Josefa Fritzla, který ve sklepě v Amstettenu čtvrt století věznil dceru, s níž měl sedm dětí, se zejména díky bulvárním médiím rozrůstá o nové okolnosti. Zatímco britský Daily Telegraph popsal, jak Rakušan odkládal léčbu vážně nemocné dcery Kerstin, aby nic nevyzradila, rakouský Bild se zabývá přítomným Fritzlem. Ten je podle něj zlomeným člověkem.

Foto: Reuters

Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil svou dceru Elisabeth.

Článek

Bild se odvolává na zdroje z vězení v St. Pöltenu, kde je Fritzl ve vazbě. Původně chladný muž, který neprojevoval přílišnou lítost, teď prý často pláče a trpí depresemi. Údajně odmítá svou celu opustit i v době vycházek a rád by se s rodinou viděl, aby jí mohl říct, jak lituje a ujistil se, že se všem příbuzným dobře daří. Zneužívaná dcera Elizabeth ale vyšetřovatelům řekla, že otce už nikdy vidět nechce.

„Je to zlomený muž, který v noci pláče,“ citoval deník vězeňský zdroj s tím, že Fritzl za uplynulé tři týdny viditelně zhubnul.

Zatímco se policie zabývá okolnostmi narození jednoho z dětí, které s dcerou Friztl měl, a jež bylo po porodu mrtvé, uvedl Daily Telegragh, že Fritzl ohrozil na životě i 19letou Kerstin. Odkládal totiž léčení vážně nemocné Kerstin a dceru se snažil uzdravit sám v bytě, jenž sdílel s manželkou. Ta byla v té době zrovna na dovolené v Itálii.

Kerstin musela být nakonec převezena do nemocnice, čímž se případ týrání prozradil. Selhala jí řada orgánů a upadla do komatu. V umělém spánku je Kerstin dosud.

Ostatní členové rodiny se dál sbližují a pod dohledem lékařů se učí zvládat každodenní situace. Šestiletý Felix se slunečními brýlemi na očích, které nejsou navyklé na denní světlo, například navštívil restauraci McDonald’s. Byl prý nadšený z toho, že zařízení a produkty z televizní reklamy skutečně existují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám