Hlavní obsah

Podle Slovenska Rusko nadále hrozí zaměřením raket na radar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Rusko dále hrozí, že zaměří své rakety na případný americký radar v Čechách a sila s antiraketami v Polsku. Uvedl to v pátek šéf slovenské diplomacie Ján Kubiše na summitu NATO v Bukurešti. Podle něj to vyplynulo z jeho rozhovoru s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem.

Článek

Na dotaz, zda se Slovensko neobává toho, že Moskva na sousední země namíří své rakety, jak opakovaně v minulosti uvedla, Kubiš prohlásil, že i takové výroky Bratislava registruje. "Ruská strana toto neustále opakuje," řekl s tím, že mu to v neformálním rozhovoru na summitu znovu velmi otevřeně potvrdil ministr Lavrov v Bukurešti.

Sergej Lavrov podle Kubiše v rozhovoru řekl, že Moskva nehodlá základnu akceptovat, bude však prý hledat možnosti, jak se s ní naučit "žít".

Sergej Lavrov podle Kubiše v rozhovoru řekl, že Moskva nehodlá základnu akceptovat, bude však prý hledat možnosti, jak se s ní naučit "žít".

Představitelé České republiky ve čtvrtek oznámili, že se dohodli se Spojenými státy na smlouvě o umístění protiraketového radaru na českém území.

Reklama

Související články

Česko a USA oznámí finále dohody o radaru

Dokončení textu česko-americké dohody o umístění amerického radaru v ČR oznámí zřejmě už ve čtvrtek, případně v pátek v Bukurešti ministři zahraničí obou zemí...

Česko a USA dospěly k dohodě o radaru

ČR a USA ve čtvrtek oznámily, že se dohodly na hlavní smlouvě o možném umístění amerického protiraketového radaru na českém území. Na okraj summitu...

Výběr článků

Načítám