Hlavní obsah

Dva mrtví a deset zraněných po pádu britského vrtulníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dva lidé ve středu večer zahynuli při pádu vojenského vrtulníku na severu Anglie. Dalších deset vojáků, které helikoptéra přepravovala, skončilo v okolních nemocnicích se zraněními.

Článek

Havárii vrtulníku potvrdilo britské ministerstvo obrany. "Helikoptéra britského Královského letectva (RAF) těsně před 21:30 (22:30 SELČ), se zřítila na okraji základny Cetterick Garrison, které je místně známé jako Hudswell Grange," uvedl k pádu stroje mluvčí ministerstva Michael Mulford. "Zahájili jsme velkou pátrací a záchrannou operaci, které se účastní dva vrtulníky, dva horské záchranné týmy a naši kolegové z policie," dodal ještě k tragédii v hrabství Yorkshire.

Stroj měl podle svědků před havárií potíže, zřejmě s motory. "Pozorvali jsem vrtulník jak rychle stoupá do vzduchu, ale neměl dobrý zvuk," uvedl svědek Andrew Pavey. "Znělo to, jako by motor střílel. Dělalo to pekelný rámus. Pak se stroj převrátil na stranu a spadl. Ale neviděl jsem žádné plameny nebo něco podobného," dodal ještě.

Na palubě byla podle ministerstva obrany tříčlenná posádka a devět vojáků ze základny Catterick Garrison, která je největší armádní bází v Británii. Pracuje na ní 7500 vojáků z povolání, 1900 vojáků základní branné služby a asi 200 civilních zaměstnanců.

Místo pádu policie ohraničila a nikoho tam nepouští.

Příčina pádu zatím není známa a vyšetřuje se. Podle ministerstva obrany vyšetřování klade důraz nejen na technický stav stroje, ale také na související okolnosti, jako bylo počasí a viditelnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám