Hlavní obsah

Britská policie má zřejmě škrtičovu DNA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská policie pátrající po vrahovi pěti prostitutek podle deníku The Sun ve středu získala vzorky DNA zřejmého pachatele ze tří míst, kde byly nalezeny mrtvé ženy. Policie podezřívá z vraždy všech pěti mladých žen dva muže. Soudce ve středu prodloužil lhůtu na výslech obou mužů.

Článek

Očekává se, že ji prodlouží ještě jednou, takže muži budou ve vazbě nejspíš do pátku, kdy se policie bude muset rozhodnout, zda je propustí, nebo obviní. O zadržených policie nezveřejnila žádné podrobnosti. Podle britského tisku je prvním z nich 37letý Tom Stephens, který už dříve novinářům řekl, že zná všech pět mrtvých. [celá zpráva]

Druhým zatčeným je bývalý stevard z Queen Elisabeth II.

Druhým mužem, který vy souvislosti s vraždami zatčen v úterý [celá zpráva], je podle novin 48letý bývalý stevard z luxusní lodi Queen Elizabeth II Steve Wright. Policisté ho odvezli do vazby ještě v pyžamu. Oba muži jsou rozvedení a byli klienty prostitutek v Ipswichi a patrně i jinde.

Z vyjádření policie vyplývá, že Stephens a Wright se neznali a jejich zatčení nemá spojitost.

Pět zavražděných dívek. Zleva Tania Nicolová, Paula Clennellová, Gemma Adamsová, Anneli Aldertonová a Annette Nichollsová. FOTO: Reuters

Týmy policistů nadále zkoumají půdy i byty obou zadržených a hledají stopy k dalšímu zkoumání v laboratořích. Vyšetřovatelé prakticky uzavřeli ulice, kde oba muži bydleli, vztyčili na místech stany a další ochranné zástěny.

K dispozici má policie také tisíce hodin záznamů z bezpečnostních kamer na ulicích. Podle tisku vedl záznam jedné z těchto kamer k úternímu zatčení Wrighta. Vyšetřovatelé zajistili také automobily obou mužů, kde hledají stopy po násilí. Má se ale za to, že prostitutky svého vraha nebo vrahy znaly a nasedly do vozu dobrovolně.

Zatímco u prvního zadrženého média předpokládají, že nemusí být pachatelem, druhého podle listů The Times a The Sun policie označuje za "významného".

Reklama

Související články

Anglie se bojí sériového vraha prostitutek

U východoanglického města Ipswich se v posledních osmi dnech našly mrtvoly tří prostitutek a jedna další se pohřešuje. Policie vyzvala všechny místní ženy,...

Výběr článků

Načítám