Hlavní obsah

Zmatek v Egyptě: turisty informují lidé z ČR

Právo, Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští turisté, kteří jsou nyní v Egyptě na dovolené tvrdí, že v zemi jim nikdo situaci detailně nevysvětlil. Většinu informací o tom, co se v Egyptě stalo, tak mají z telefonátů a SMS zpráv od svých příbuzných a známých v ČR. Situaci popsal jeden z českých turistů v letovisku Hurgada.

Článek

Hurgada leží od Šarm aš-Šajchu vzdušnou čarou asi 100 kilometrů na opačné straně Rudého moře. V Šarm aš-Šajchu v sobotu ráno vybuchly tři bomby, dvě v hotelech a jedna na tržišti.

"Oproti minulým klidným dnům je najednou všude plno policistů a vojáků. Kontrolují auta i lidi na ulicích, i cestou na pláž," řekl v sobotu odpoledne v Egyptě padesátiletý český turista.

Podle informací světových médií je v samotném místě útoků velký zmatek, lidé v jiných částech země ale příliš informací nemají. "Dopoledne jsme vůbec nechápali, co se děje. Informace jsem získával až ze zpráv po mobilu od kolegy z ČR. Tady jsme žádné detailní varování zatím nedostali," popsal.

Podle něj bylo ale poznat, že z té tragické události jsou lidé, místní i turisté, hodně poznamenaní a zaskočení. "Stát se něco podobného někdy na začátku dovolené, to by bylo hodně nepříjemné a asi bych zvažoval, jestli zde mám zůstat," doplnil.

Ukončit dovolenou v Egyptě se rozhodlo asi 100 lidí, mimořádně vypravené letadlo ČSA je v noci dopraví do ČR. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám