Hlavní obsah

Zemřel slovenský moderátor Július Viršík

Ve věku nedožitých 57 let náhle zemřel známý slovenský rozhlasový moderátor Július Viršík, který se do povědomí slovenské veřejnosti dostal i jako člen poroty prvního ročníku show Slovensko hľadá SuperStar v roce 2004. Přesnou příčinu smrti určí až pitva.

Foto: ČTK/Iván František, ČTK

Július Viršík v roce 2004 coby jeden z porotců slovenské SuperStar.

Článek

Informaci, která zasáhla slovenský kulturní svět, přinesl ve čtvrtek slovenský server tvnoviny.sk. Viršík zemřel na své chatě v Malých Levárech. Příčinou jeho skonu bylo podle serveru pravděpodobně srdeční selhání, potvrdit to ale bude muset ještě pitva.

Július Viršík byl zejména rozhlasovým moderátorem, začínal ve Slovenském rozhlase v redakci pořadu Pozor, zákruta. Záhy se však začal věnovat hudbě, v různých rádiích vedl hitparády či pořady o muzice.

Vítězka SuperStar Barbora Piešová na to chce jít jinak

Kultura

„S Julom ztrácí slovenský éter i naše hudba ikonu. Doslova. Jsou hlasy a pořady, na kterých vyrůstáte, dospíváte a které jsou součástí vašeho života,“ uvedl pro slovenskou agenturu TASR jeho dlouholetý kolega a moderátor Roman Bomboš.

Viršík se objevil v porotě prvního ročníku show Slovensko hľadá SueprStar a organizoval také hudební akce a festivaly. Podle Bomboše měl úžasný dar udělat z písničky mimořádný hit.

Na svých koncertech vás nechci, vzkázal Habera slovenským politikům

Evropa

„Byl přímý, slušný, vtipný a vždy jsem z něj cítil přátelství a férovost. Dobrý chlap! A měl rád hudbu, tak jako já! Stále nás v životě některé dny tak nečekaně a smutně překvapí. Odpočívej v pokoji, Julo, a upřímnou soustrast rodině,“ napsal na sociálních sítích zpěvák Pavol Habera, který se s Viršíkem znal více než třicet let.

„Odchodem Jula ztratilo Slovensko nenapodobitelný hlas, optimismus a energii, kterou předával přes mikrofon posluchačům,“ uzavřel jeho kolega Bomboš.

Reklama

Výběr článků

Načítám