Hlavní obsah

Za Schwarzeneggera se postavila jeho žena z klanu Kennedyových

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Amerického herce rakouského původu, kandidáta na křeslo kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera (55) v pátek poprvé veřejně podpořila jeho manželka Maria Shriverová (47), která se doposud držela stranou. Při otevření jeho předvolební kanceláře na předměstí Los Angeles hájila jeho charakter kvůli obviněním, že se neumí chovat k ženám.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Shriverová, neteř Johna, Roberta a Edwarda Kennedyových, promluvila před asi dvěma stovkami jeho dobrovolných spolupracovníků, když před kanceláří demonstrovala skupina feministek rozhořčených Schwarzeneggerovými výroky o sexu v rozhovoru pro jeden časopis v roce 1977.

Nevěry lze odpustit...

"Je to muž, kterého miluji. Je to muž, ve kterého věřím," řekla. Podle ní je to jeden z nejlaskavějších mužů, jakého kdy potkala, který umí pevně podpořit a který má otevřenou mysl.

"Podporoval mě v každém životním kroku a to ho znám od svých 21 let. Vím, že bych nebyla tam, kam jsem chtěla se svou kariérou a jako žena dospět bez jeho podpory. Je chytrý, hodný, soucitný," dodala.

Schwarzenegger jí její slova vzápětí oplatil: "Byla to vždy moje nejmimořádnější stoupenkyně a přítelkyně, jakou jsem kdy měl." Protestující feministky provolávaly prosté heslo: "Prostě řekněte NE Schwarzeneggerovi." Jedna z nich řekla, že ji výroky Shriverové nepřesvědčily. "Jeho chování může být v pořádku pro ni, není ale v pořádku pro nás."

Rozvod urovnaly telefony

Podle amerických médií loni Shriverovou, úspěšnou televizní reportérku a publicistku, omrzely manželovy nevěry natolik, že mu dala ultimátum: buď se jí bude mobilem několikrát denně hlásit, nebo rozvod. Arnie a Maria mají čtyři děti - Katherine (13), Christinu (11), Patricka (9) a Christophera (4).

Reklama

Související témata:

Související články

Volby guvernéra v Kalifornii "upravily" abecedu

Pořadí písmen v abecedě na čas zpřeházely plánované volby v americké Kalifornii. Aby bylo hlasování spravedlivé úředníci v pondělí vylosovali z velkého...

Clinton odmítá Schwarzeneggera

Bývalý americký prezident Bill Clinton je znepokojen situací kolem mimořádných voleb kalifornského guvernéra, v nichž může uspět hollywoodský multimilionář...

Schwarzenegger ztrácí

Na druhé místo v preferencích Kaliforňanů se ziskem 22 procent se propadl kandidát na funkci guvernéra státu Arnold Schwarzenegger, hvězda akčních filmů...

Výběr článků

Načítám