Hlavní obsah

Z posledních sil stihla vyhodit dítě z balkonu, sama uhořela

Novinky, tcs

Bývalý mariňák a hráč amerického fotbalu Phillip Blanks je označován za hrdinu, když se mu povedlo chytit malého chlapce, kterého z druhého patra hodila jeho matka z hořícího bytu v arizonském Phoenixu. On sám však za hrdinku považuje právě ji, protože to byl poslední zoufalý čin, který žena, kterou už zachvátily plameny, před svou smrtí učinila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž pohotově chytil dítě, které vyhodila zoufalá žena z balkonuVideo: AP

 
Článek

Tragický požár se odehrál 3. července v jednom z bytových domů v arizonském Phoenixu. Z dosud nezjištěných příčin začalo kolem deváté ráno hořet v bytě ve druhém patře, kde se nacházela třicetiletá Rachel Longová s osmiletou dcerou Roxxi a tříletým chlapcem Jamesonem.

Tento týden zveřejněné video zachycuje její poslední okamžiky, kdy se před plameny snažila zachránit své děti. Chlapce se rozhodla hodit z balkonu do náruče muže, který stál pod domem. Jelikož však muž nevypadal příliš jistě, rozhodl se zasáhnout osmadvacetiletý Phillip Blanks. V okamžiku, kdy chlapec začal padat, vrhl se Blanks pod balkon a zkušeně ho chytil.

„Skočte, paní. No tak skočte,“ křičeli lidé pod domem na Rachel, zatímco Blanks odnášel chlapce do bezpečí, ta už je však nejspíš neslyšela. Podle svědků už hořela, když se vrátila dovnitř pro dceru. S ní už se neshledala, Roxxi však naštěstí stihl odvést z hořícího bytu jeden ze sousedů, Dartagnan Alexander, který vykopl dveře a dívku našel.

Výbuch bytu v Praze prorazil zeď. Mrtvý soused, rozsáhlý požár a desítky evakuovaných

Krimi

„Chlapec se ve vzduchu roztočil jako vrtule. Nebylo za tím moc přemýšlení, jen jsem reagoval. Prostě jsem to udělal,“ uvedl pro televizi ABC Blanks, který za své instinkty vděčí námořní pěchotě, u které sloužil, a také americkému fotbalu, kterému se věnoval. „Opravdovou hrdinkou je ale ona. Obětovala se, aby zachránila své děti,“ měl jasno osmadvacetiletý muž.

Obě děti jsou mimo ohrožení života

Obě děti a ještě jedna dospělá osoba z domu byly převezeny do nemocnice. Všichni mají těžké popáleniny, ale jsou mimo ohrožení života. Chlapec si při pádu navíc poranil nohu, Blanks ho však dokázal chytit tak, aby si neporanil hlavu.

Manžel Rachel byl v tu dobu v práci, na jeho podporu a náklady na léčení dětí byla nyní založena stránka na serveru GoFundMe, kam lidé mohou přispívat.

„Rachel byla opravdová hrdinka. Její manžel Corey nyní nemá domov a obě děti leží v nemocnici. Bude muset uhradit nejméně osm Roxxiných operací,“ stojí na stránkách. Lidé už rodině Longových poslali přes 48 tisíc dolarů (zhruba 1,1 milionu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám