Hlavní obsah

YouTube nevpustí Trumpa. Na neurčito

Právo, doh

Společnost YouTube prodloužila blokaci účtu Donalda Trumpa na neurčito. Dosud nahraná videa na jeho profilu zůstávají, nové příspěvky však americký exprezident nahrávat nemůže.

Foto: Erin Scott, Reuters

Donald Trump

Článek

Ke stávajícím videím nelze přidávat ani komentáře. „Náš tým zůstává bdělý a pečlivě sleduje další vývoj,“ oznámila společnost s tím, že přetrvávají obavy z násilností.

Trumpův YouTube účet byl zablokován 12. ledna, když bylo smazáno i video, na němž dosluhující prezident varoval, že by pro Spojené státy bylo „nebezpečné“ soudit jej za řádění jeho radikálních příznivců v Kapitolu.

YouTube blokaci Trumpova kanálu prodloužil nejméně o týden

Internet a PC

Původní zákaz měl trvat „nejméně týden“, nyní už firma žádný časový rámec nezveřejnila, podotkl web Politico. Videoportál přitvrdil i vůči Trumpovu právníkovi Rudymu Giulianimu, kterého nejméně na měsíc připravil o příjmy z reklam u jeho příspěvků.

Majitelé bytů mění název svého areálu

Důvodem jsou jeho tvrzení, že násilnosti v Kapitolu byly zinscenované proti Trumpovi. Od exprezidenta se distancovali i majitelé bytů v luxusním areálu ve floridském Palm Beach. Ti si jednomyslně odhlasovali, že 32patrový dvouvěžový komplex už neponese jméno Trump Plaza.

Hlasování v Senátu naznačilo, že žaloba na Trumpa zřejmě neuspěje

Amerika

Nápis s jeho jménem přitom odstranili už v roce 2017. Byty se nacházejí nedaleko expre­zidentovy nynější rezidence Mar-a-Lago, areál však v jeho vlastnictví není dokonce už od roku 1991, podotkla stanice NBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám