Hlavní obsah

YouTube nevpustí Trumpa. Na neurčito

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost YouTube prodloužila blokaci účtu Donalda Trumpa na neurčito. Dosud nahraná videa na jeho profilu zůstávají, nové příspěvky však americký exprezident nahrávat nemůže.

Foto: Erin Scott, Reuters

Donald Trump

Článek

Ke stávajícím videím nelze přidávat ani komentáře. „Náš tým zůstává bdělý a pečlivě sleduje další vývoj,“ oznámila společnost s tím, že přetrvávají obavy z násilností.

Trumpův YouTube účet byl zablokován 12. ledna, když bylo smazáno i video, na němž dosluhující prezident varoval, že by pro Spojené státy bylo „nebezpečné“ soudit jej za řádění jeho radikálních příznivců v Kapitolu.

YouTube blokaci Trumpova kanálu prodloužil nejméně o týden

Internet a PC

Původní zákaz měl trvat „nejméně týden“, nyní už firma žádný časový rámec nezveřejnila, podotkl web Politico. Videoportál přitvrdil i vůči Trumpovu právníkovi Rudymu Giulianimu, kterého nejméně na měsíc připravil o příjmy z reklam u jeho příspěvků.

Majitelé bytů mění název svého areálu

Důvodem jsou jeho tvrzení, že násilnosti v Kapitolu byly zinscenované proti Trumpovi. Od exprezidenta se distancovali i majitelé bytů v luxusním areálu ve floridském Palm Beach. Ti si jednomyslně odhlasovali, že 32patrový dvouvěžový komplex už neponese jméno Trump Plaza.

Hlasování v Senátu naznačilo, že žaloba na Trumpa zřejmě neuspěje

Amerika

Nápis s jeho jménem přitom odstranili už v roce 2017. Byty se nacházejí nedaleko expre­zidentovy nynější rezidence Mar-a-Lago, areál však v jeho vlastnictví není dokonce už od roku 1991, podotkla stanice NBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám