Hlavní obsah

Výbuch v domě v Göteborgu: Policie hledá podezřelého nájemníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Göteborgu

Švédská policie pátrá po nájemníkovi obytného domu, kterým v úterý otřásla exploze. Výbuch a následné požáry si vyžádaly 16 zraněných, z toho čtyři lidé byli zraněni vážně. Muže policisté podezírají z poškození cizího majetku, uvedla v pátek agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu v domě v Göteborgu bylo zraněno 16 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Úřady muže neidentifikovaly. Podle švédských médií jde o padesátníka, který v domě žil se svou matkou. Policie ve čtvrtek uvedla, že stále neví, co výbuch způsobilo. Neštěstí vyšetřuje.

Silná exploze otřásla domem v druhém největším švédském městě Göteborgu v úterý brzy ráno. Kvůli požáru musely být evakuovány stovky lidí, živel poničil nejméně 140 bytů. Záchranáři do nemocnice převezli 16 zraněných. Úřady označily jako vážný stav čtyř hospitalizovaných, tří žen a jednoho muže. Ve středu byl na jednotce intenzivní péče už jen jeden z nich.

Švédský rozhlas citoval nejmenovaného obyvatele domu, podle kterého měl podezřelý v bytě nebo ve sklepě velké množství chemikálií vzhledem k zápachu, který se z něj šířil.

Majitel nemovitosti se pokoušel muže a jeho matku z bytu vystěhovat, uvedl deník Aftonbladet. Podle několika švédských médií bylo nucené vystěhování plánováno na úterý. Aftonbladet také napsal, že policie muže v týdnu před výbuchem obvinila z několika přestupků. Podezřelý podle listu obtěžoval několik lidí, včetně majitele budovy, poté, co mu pečovatelský dům neumožnil kontakt s matkou kvůli epidemickým opatřením proti šíření koronavirové infekce.

Související témata:

Výběr článků

Načítám