Hlavní obsah

Vlak v Maďarsku usmrtil tři Jihokorejce, o život přišla i těhotná žena

Maďarská policie ve čtvrtek potvrdila, že při středeční havárii osobního vozu u obce Kismaros na severu země přišli o život tři občané Jižní Koreje. Po květnovém potopení vyhlídkové lodě Mořská panna na budapešťském úseku Dunaje je to v krátké době druhá tragédie, kdy v Maďarsku přišli o život občané Jižní Koreje.

Foto: Blikk

Zničený osobní vůz po nárazu vlaku. O život přišli tři Jihokorejci.

Článek

Podle deníku Blikk v osobním voze zemřela 30letá těhotná žena, další 36letá žena a 46letý muž. „Jihokorejci nebyli v Maďarsku na dovolené, v zemi se zdržovali pracovně,“ konstatoval list.

Foto: MTI

Do osobního vozu s Jihokrejci narazil vlak EuroCity směřující z Varšavy do Budapešti

Serveru ripost.hu maďarská policie potvrdila, že osobní vůz vjel na železniční přejezd ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak EuroCity Báthory tažený lokomotivou Českých drah směřující z Varšavy do Budapešti.

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský na dotaz Novinek potvrdil, že lokomotiva českého přepravce na této trase jezdí a ve středu byla hlášena mimořádná událost. Nicméně na maďarském území jezdí maďarské vagony a souprava je obsluhována maďarským personálem, i strojvedoucí tak měl být zaměstnancem maďarské společnosti.

Foto: Blikk

Osobní vůz náraz vlaku zcela zdemoloval

„Osobní vůz vjel na přejezd navzdory tomu, že na signalizačním zařízení svítila červená,“ konstatoval web.

Mluvčí záchranářů Attila Csámpai potvrdil, že na místě zasahovali hasiči z Budapešti a z města Vác. Provoz na železniční trati byl na několik hodin přerušen. „Osobní vůz byl nárazem vlaku zcela zničen, posádka neměla šanci k přežití,“ konstatoval deník Blikk.

Letos 29. května se po nárazu hotelové lodě potopila v Budapešti vyhlídková loď Mořská panna. Na palubě bylo 35 lidí, z toho dva členové maďarské posádky a 33 jihokorejských turistů. Zachránit se podařilo jen sedm lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám