Hlavní obsah

Více než dvě pětiny dospělých Američanů věří v existenci duchů, ukázal průzkum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Více než dvě pětiny dospělých Američanů věří v existenci duchů. Každý pátý Američan dokonce tvrdí, že se již s duchem setkal. Vyplývá to z výsledků průzkumu organizace YouGov. Průzkum rovněž ukázal, že v existenci duchů věří ve Spojených státech zhruba polovina žen, ale pouze necelá třetina mužů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průzkumu se zúčastnila tisícovka občanů USA ve věku od 18 let. V existenci duchů podle něj věří 41 procent respondentů. Pouze 39 procent dotazovaných je přesvědčeno, že duchové neexistují, zatímco zbývajících 20 procent si není jistých.

Duchové v různých koutech světa

Komerční články

V démony podle průzkumu věří dokonce 43 procent Američanů. Pouze 11 procent respondentů však uvedlo, že se s démonem osobně setkalo, zatímco setkání s duchem údajně zažilo 20 procent respondentů.

Hrad z pohádky Ať žijí duchové! má konečně střechu. Z trávy

Domácí

Průzkum rovněž ukázal, že osm procent dospělých Američanů věří v existenci upírů a devět procent v existenci vlkodlaků. S vlkodlakem se podle průzkumu údajně setkala čtyři procenta respondentů a s upírem tři procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám