Hlavní obsah

V Kišiněvě bez povolení přistál řecký boeing. Je to žert, tvrdila posádka

– Kišiněv

Na letišti v Kišiněvu bez povolení přistál letoun Boeing 737 řecké společnosti Blue Bird Aviation. Jeho posádka po zadržení vypověděla, že do Moldavska přiletěla „ze žertu, aby se pobavila”, uvedla ve čtvrtek agentura Interfax. Podle ní místní úřady až do objasnění incidentu zakázaly letounu odletět.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hned po přistání na kišiněvském letišti bylo letadlo prohlédnuto, ale nic podezřelého se nenašlo. Na palubě byli jen členové posádky, tři muži a jedna žena. Ukázalo se, že letadlo přiletělo z Bukurešti, a to bez potřebných povolení k odletu z Rumunska a k příletu do Moldavska,” uvedla mluvčí úřadu, který má v Moldavsku na starosti civilní letectví.

Na palubě boeingu byli podle moldavského webu Publika.md dva irští piloti a tři cestující - dva Řekové a Američan. Právě pro něj se podle webu let pořádal jako zkušební ukázka, protože chtěl letadlo koupit.

Piloti před příletem požádali o povolení přistát. To jim ale moldavské úřady odmítly, protože postrádaly potřebné dokumenty. Piloti se přesto rozhodli na kišiněvském přistát. Incident nyní vyšetřuje množství různých úřadů a všichni lidé na palubě byli podrobeni výslechu, dodal server.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám