Hlavní obsah

USA zavedly nové sankce proti Íránu, týkají se i syna Chameneího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy zavedly nové sankce proti Íránu. Týkají se devíti lidí a jednoho subjektu, uvedlo v pondělí americké ministerstvo financí. Jedním z íránských představitelů, na které jsou sankce zaměřeny, je i Modžtaba Chameneí, syn nejvyššího duchovního vůdce ajatolláha Alího Chameneího, uvedla agentura Reuters.

Foto: Reuters Photographer, Reuters

Ájatolláh Sajjid Alí Chameneí

Článek

Všech devět osob, kterých se sankce týkají, je nějakým způsobem napojeno právě na Alího Chameneího. Kromě jednoho ze synů byly sankce uvaleny i na nejbližšího poradce íránského duchovního vůdce.

"Dnes se ministerstvo financí zaměřuje na nevolené představitele, kteří obklopují nejvyššího íránského vůdce, ajatolláha Chameneího, a vykonávají jeho destabilizační politiku," uvedl ve svém prohlášení americký ministr financí Steven Mnuchin.

Spojené státy sankce proti Íránu obnovují od loňska, kdy vypověděly svou účast v mezinárodní dohodě o íránském jaderném programu. Není podle nich účinná.

Reklama

Výběr článků

Načítám