Hlavní obsah

„Týráš naše děti!“ Odpůrci očkování v Řecku odvedli ředitele školy na policii v poutech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Skupina odpůrců očkování proti covidu-19 v pátek ráno v obci nedaleko řecké Soluně vtrhla do místní školy, kde nasadila pouta řediteli. Pak ho odvezla na policii s tím, že podle nich „týrá jejich děti“, když je nutí nosit roušky a dělat si testy na koronavirus. Informoval o tom místní deník Kathimerini.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie ředitele poslala domů a zatkla naopak odpůrce očkování, kteří ho na policejní stanici přivezli.

Devět mužů a dvě ženy ve věku 42 až 70 let, z nichž tři jsou rodiče dětí z dané školy, nyní čelí obvinění z únosu, použití násilí proti úřední osobě, narušení veřejného pořádku či vyhrožování.

Podle řeckých médií patří ke skupině, která si říká Strážci ústavy. Její členové nosí uniformy a chovají se jako by byli policisté.

Muž bez respirátoru dal prodavačce v Praze pěstí, když ho odmítla obsloužit

Krimi

Incident se stal časně ráno na školním dvoře v obci Aiginio a přihlíželo mu několik studentů, kteří byli podle médií v šoku z toho, že jejich ředitele odváží kdosi v poutech.

Tato škola v předchozích dnech zažila už několik incidentů s odpůrci očkování ze skupiny Strážci ústavy, kteří přišli do školy a tvrdili učitelům, že budou vyhozeni. „Řekli nám, že porušujeme ústavní práva dětí,” popsali učitelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám