Hlavní obsah

Tři milicionáři obviněni v souvislosti s Beslanem

MOSKVA

Tři pracovníci ministerstev vnitra Severní Osetie a Ingušska byli obviněni z nedbalosti v souvislosti se teroristickým útokem na školu v severoosetském Beslanu, kde zemřelo 330 lidí. Jde o milicionáře. Informovala o tom ruská generální prokuratura. Dvě další obvinění by měla být vznesena v nejbližší době. Moskvu v pondělí vyděsila údajná sebevražedná atentátnice.

Foto: Jiří Nartovský

Leták - Rodinný den na ledě 2017.

Článek

Podle zástupce prokuratury na Severním Kavkaze Nikolaje Šepela byli z nedbalosti, vedoucí k smrti dvou a více lidí, obviněni dva milicionáři ze Severní Osetie a jeden z Ingušska. Obžaloba by měla být vznesena i proti dvěma vedoucím představitelům místních ministerstev vnitra. Podle Šepela se tak stane až po jejich návratu z nemocnice.

Vyšetřování tragédie, při které teroristické komando drželo počátkem září v beslanské škole více než 1000 lidí, z nichž 330 přišlo o život, pokračuje.

Studentka si vzala děti jako rukojmí

Terorismus proniká do života lidí v Rusku. Šestnáctiletá studentka Darja Gubernskaja oblečená jako sebevražedná atentátnice v pondělí vnikla v jedné moskevské škole do druhé třídy a oznámila školákům, že se stali jejími rukojmími. Dříve, než se ji podařilo odzbrojit, zranila dvě děti.

Jednu dívku pořezala  na tváři nožem a další uhodila do hrudi. Druhá napadená školačka se pokusila o obranu a hodila po Gubernské učebnici, která ji trefila do obličeje. Na to zasáhl učitel matematiky, který útočnici odzbrojil. Tu pak zadrželi přivolaní policisté a odvezli ji na psychiatrii.

Podle tisku se Gubernskaja, s černým šátkem na hlavě a tmavými slunečními brýlemi na očích, ptala dětí, zda vědí o útoku čečenských povstalců na moskevské divadlo na Dubrovce, který se odehrál právě před dvěma lety.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám