Hlavní obsah

Terčem prvních útoků budou Saddámovy paláce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

První nálety amerických vzdušných sil v Iráku budou namířeny nejprve proti palácům prezidenta Saddáma Husajna a dalším symbolům režimu. Uvádí se to v nedělním vydání britského týdeníku Observer. Účelem je prý přesvědčit irácké obyvatelstvo, že válka není vedena proti němu, ale proti diktátorskému režimu.

Foto: Lukáš Mokrý

Čtení a psaní Braillova písma

Článek

Proto dalšími cíli budou Saddámovo rodné město Tikrit, budovy klíčových ministerstev a domy patřící Saddámovu klanu a jeho klice. "Válka začne mohutným výbuchem. Můžeme očekávat, že Saddámovu základnu v Tikritu zasáhne strašná rána," sdělil nejmenovaný činitel listu. Nálety mají běžným Iráčanům a většině iráckých vojáků zvěstovat, že západ válčí se strukturami udržujícími Husajna u moci.

Hlavním úkolem je prý se vyhnout bojům ve městech a přesvědčit irácké síly, že je za Husajna zbytečné bojovat. Podle listu jsou dalšími cíli elitní oddíly republikánských gard, policie a tajná služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám