Hlavní obsah

Tady máš, Angelo, a neříkej, že jsem ti nikdy nic nedal. Naštvaný Trump házel Merkelové sladkosti

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nedávném bouřlivém jednání skupiny sedmi průmyslově nejrozvinutějších států pohodil americký prezident Donald Trump podle deníku The Independent před kancléřkou Angelou Merkelovou sladkosti.

Foto: Die Bundesregierung/Jesco Denzel

Fotografie státníků ze summitu zemí G7

Článek

Podle Iana Bremmera, šéfa konzultační firmy Eurasia Group, Trump po dlouhých diskusích kývl na podpis společného prohlášení. Vzápětí ale následovala ostrá diskuse s Merkelovou. Trump přitom seděl se založenýma rukama a bylo vidět, že se mu hrubě nelíbí, že se proti němu všichni spojili.

Tím to ale neskončilo. Jak Bremmer řekl televizi CBS, Trump pak „vstal, sáhl do kapsy, vyndal dvě sladkosti, hodil je na stůl a řekl: Tady máš, Angelo, a neříkej, že jsem ti nikdy nic nedal“.

„Jeho osobní vztah s Merkelovou je hluboce narušen,“ komentoval to Bremmer. „Vůdcové se zjevně navzájem nerespektují, nemyslí si, že ten druhý respektuje je, a je celkem jasné, že nerespektuje,“ dodal. Trump pak s Merkelovou i s dalšími „zúčtoval“, když od podpisu společného komuniké ustoupil. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám