Hlavní obsah

Slovenské politiky straší dopisy s podezřelým práškem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Neznámý pachatel pokračuje na Slovensku v rozesílání obálek s podezřelým bílým práškem. Po premiérovi Mikuláši Dzurindovi měl být dalším příjemcem listu šéf Strany maďarské koalice (SMK) a místopředseda parlamentu Béla Bugár. O kauze v úterý informují tamní internetové deníky.

Foto: archiv rodiny

Ing. arch. Ivo Badal

Článek

Zásilku pro Dzurindu zajistil v neděli kolem dvacáté hodiny vedoucí směny Miroslav (54) na jedné z bratislavských pošt. Právě třídil poštu.

Spolu s kolegou, který přišel s dopisem také do styku, jsou nyní na pozorování na infekčním oddělení bratislavské nemocnice.

Druhý list objevila policie na stejné pobočce včera, byl adresován Bugárovi. "Obálka obsahovala neznámý sypký prášek," uvedla pro ČTK policejní mluvčí Silvia Miháliková.

Hasiči druhý podezřelý dopis umístili do zvláštního kontejneru a poslali na výzkum odborníkům do Banské Bystrice. Tam už zkoumají i podezřelou zásilku pro Dzurindu. Výsledky expertiz budou k dispozici za několik dnů.

Oba případy policie vyšetřuje jako trestný čin šíření poplašné zprávy. Pachateli hrozí až dvouletý trest a vysoká peněžní pokuta.

Nálezy obálek s práškem, které měli dostat také vysocí politici, se v SR naposledy rozšířily po útocích ve Spojených státech z 11. září 2001. Laboratoře speciálního pracoviště klinické mikrobiologie Státního zdravotního ústavu (SZÚ) v Banské Bystrici tehdy zkoumaly přes 250 zásilek.

Reklama

Výběr článků

Načítám