Hlavní obsah

Severní Španělsko se stalo erotickým rájem pro Francouze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělsko

Francouzi přestávají navštěvovat Španělsko kvůli přírodě a památkám, vyhledávaným objektem jejich zájmu se stalo příhraniční město La Junquera a další obce s nově otevřenými nevěstinci. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

V katalánské provincii Gerona klubů s prostitutkami existuje více než desítka. Oblast Costa Brava podél hranice s Francií se stala vyhlášeným střediskem placeného sexu.

Článek

Za vlády španělského diktátora Franciska Franka (1939-75) cestovali Španělé kvůli pornofilmům, které byly v jejich zemi zakázané, do sousední Francie. Nesmělo se například promítat ani drama Poslední tango v Paříži (1972) režiséra Bernarda Bertolucciho s Marlonem Brandem a Marií Schneiderovou v hlavní roli.

Dnes se však situace obrátila. V severním Španělsku přibývá nevěstinců, jejichž klientelu tvoří převážně Francouzi. Ve Francii jsou totiž nevěstince zakázány.

Paradise je údajně největším nevěstincem Evropy

Podnik Paradise (v překladu Ráj) ve španělském příhraničním městě La Junquera je podle španělských médií největší nevěstinec Evropy. Na první pohled vypadá tento klub díky neonům jako velká diskotéka. Avšak tanečnice nejsou diskotékové fanynky, nýbrž prostitutky.

Klub Paradise sestává ze dvou sálů, striptýzového pódia, osmdesáti oddělených soukromých prostor a několika apartmánů. Své služby tu nabízí více než sto padesát prostitutek. Paradise, který se nachází v obci se 3100 obyvateli, není jediným velkým veřejným domem v okolí. V okruhu tří kilometrů provozují stejný typ podnikání dva podobné domy, jež jsou jen o něco menší.

Prostituce je ve Francii tabu

V katalánské provincii Gerona klubů s prostitutkami existuje více než desítka. Oblast Costa Brava podél hranice s Francií se stala vyhlášeným střediskem placeného sexu. Tento stav má jednoduchou příčinu, v sousední Francii jsou totiž nevěstince zakázané. Navíc tam i pouliční prostituci potlačuje zákon, který prosadil současný prezident Nicolas Sarkozy v roce 2003 ještě ve funkci ministra vnitra.

Mnoho francouzských záletníků od té doby vyjíždí za erotickými radovánkami za hranice do Španělska. Podle odhadů pochází asi 80 procent klientů velkých španělských nevěstinců situovaných v blízkosti severní hranice z Francie.

Protesty španělských obyvatel sílí

Obyvatelé španělského pohraničí proti velkému množství erotických klubů a nevěstinců ve svém kraji protestují, neboť se obávají, že ztratí dobrou pověst. "Tenhle kraj se stal nevěstincem Francie," postěžoval si starosta města La Junquera Jordi Cabezas, jenž usilovně bojoval proti otevření podniku Paradise, prohrál však proces u nejvyššího soudu v Katalánsku.

Majitel obřího nevěstince Paradise José Moreno provozuje ještě dva další podniky tohoto typu. "U mě nikoho k prostituci nenutíme. Děvčata mají v pořádku doklady a nabízejí své služby zcela dobrovolně," zdůraznil Moreno. Kromě mnoha veřejných domů a klubů se na silnicích mezi městy La Junquera a Figueras vytvořil prostor zaplněný prodejnými ženami.

Starostové z této oblasti si již několik měsíců stěžují, že nemají žádné zákonné prostředky, aby mohli tento trend zastavit. V žádném státu Evropské unie asi nekvete prostituce tak jako nyní ve Španělsku. Odhaduje se, že v celé zemi existuje asi pět tisícerotických klubů.

Toto odvětví vykazuje ve Španělsku roční zisk více než 18 miliard eur (asi 443 miliardy korun). Nastalý boom je umožněn i tím, že ve Španělsku v této branži existuje právní vakuum, protože prostituce tu není ani legální, ani nelegální.

Reklama

Výběr článků

Načítám