Hlavní obsah

Schröder dostal na mítinku facku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANNHEIM

Německý kancléř Gerhard Schröder dostal políček od zatím neidentifikovaného muže, když na mítinku své sociální demokracie (SPD) v Mannheimu rozdával autogramy novým členům strany. Oznámil to mluvčí německé vlády Thomas Steg s tím, že pachatel byl pořadateli zadržen a je vyslýchán policií.

Foto: Jan Tůma
Článek

"Muž středního věku v kroji se přiblížil ke kancléři a začal s násilnostmi," uvedl mluvčí. Pachatel měl údajně pásku nově přijatého člena SPD na rukávě.

Podle některých svědků však není jisté, zda kancléř facku opravdu dostal. Určité zdroje totiž uvádějí, že pachatel na Schrödera nedosáhl, protože bleskurychle zasáhla kancléřova ochranka. Podle jiných výpovědí prý pachatel sice na kancléře dosáhl, ale v důsledku zásahu ochranky nešlo o "plnohodnotný políček", ale jen o jakési "šmrncnutí" přes tvář.

O motivech činu lze zatím jen spekulovat. Kancléř ztratil značnou část své obliby po zahájení nezbytných reforem, které poněkud omezují příliš rozkošatělý "sociální stát". Na jeho udržování totiž už ani Německo nemá peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám