Hlavní obsah

Rusové jezdí za injekcemi do Evropy. Rádi si připlatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Očkovací zájezdy do zahraničí začaly masově nabízet turistům ruské cestovní kanceláře. Chtějí tak klientům usnadnit vakcinaci preparáty schválenými Světovou zdravotnickou organizací (WHO), informovala agentura Interfax.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Zájem je značný. Nabídku využívají lidé, kteří často cestují do zahraničí za příbuznými, kvůli podnikání či studiu,“ řekla Maja Lomidzeová z Ruské asociace cestovních agentur.

Nejpopulárnějšími očkovacími destinacemi pro ruské turisty se staly Srbsko a Německo. Zájem je zejména o Srbsko, kam Rusové nepotřebují vízum a které jim nabízí očkování zdarma preparáty Pfizer/BioNTech, AstraZeneca nebo Sinopharm.

V Putinově okolí onemocněly desítky lidí koronavirem

Evropa

V Mnichově pak podle Lomidzeové přijde jedna ze dvou nutných dávek vakcíny Pfizer/BioNTech na 580 eur (přes 14 700 korun), v Baden-Badenu pak stojí Johnson & Johnson 870 eur (22 100 korun).

Samostatně se přihlásit na očkování v Německu Rusové nemohou. Třídenní cesta s letenkou je stojí kolem 50 tisíc rublů (14 800 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám