Hlavní obsah

Putinův mluvčí měl na svatbě hodinky za 15 miliónů, plat má ale čtyřikrát nižší

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouholetý mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov se o víkendu oženil v letovisku Soči s bývalou olympijskou vítězkou v krasobruslení Taťjanou Navkovou. Luxusní svatba plnila novinové titulky, přičemž pozornost upoutaly především fotografie zachycující Peskova s hodinkami za v přepočtu 15 miliónů korun, uvedl web The Moscow Times.

Foto: repro Twitter Alexej Navalnyj

Takto na svém twitterovém účtu zveřejnil informaci o Peskovovi a jeho hodinkách Alexej Navalnyj.

Článek

Peskov měl během svatby na ruce hodinky značky Richard Mille, konkrétně RM 52-01 Skull Tourbillon. Jedná se o limitovanou edici 30 kusů, cena za jeden se pohybuje okolo 600 tisíc dolarů.

Ruský protikorupční aktivista Alexej Navalnyj uvedl, že je nemožné, aby si je Peskov pořídil ze svého oficiálního platu, protože ten je podstatně nižší. Podle loňského přiznání, které musí ruští úředníci podávat, si Peskov přišel na něco málo přes devět miliónů rublů, tedy asi 3,5 miliónů korun.

Foto: Richard Mille

Richard Mille RM 52-01 Skull Tourbillon

Peskov rychle vyrukoval s obranou a ruské RBC řekl, že hodinky byly svatebním darem od jeho manželky, která se od vítězství na olympiádě v roce 2006 stala v Rusku populární televizní osobností. To však zpochybnili blogeři, kteří na instagramovém účtu jeho dcery dohledali, že hodinky má i na několik měsíců starých snímcích.

Náklonnost k luxusním hodinkám není v Rusku nic nového. Před pár lety se například přišlo na to, že grafici vyretušovali na snímku ruskému patriarchovi Kirillovi hodinky Breguet za 30 tisíc dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám