Hlavní obsah

Putina ukázali, jak si prohlíží nové ruské léky na covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory tomu, že na Ukrajině zuří to, čemu v Kremlu říkají speciální vojenská operace, prezident Vladimir Putin si našel čas, aby přijal ředitelku ruské Federální lékové a biologické agentury (FMBA), která mu ukázala balení nového léku na covid-19. Ten, podobně jako vakcína Sputnik V prošel zatím pouze dvěma fázemi testování a je otázkou, kdy se dostane na ruský trh.

BEZ KOMENTÁŘE: Putina ukázali, jak si prohlíží nové ruské léky na covidVideo: AP

 
Článek

Video Vladimira Putina s Veronikou Skvorcovovou, ředitelkou FMBA, zveřejnila ruská televize RU-RTR. Těžko říci, zda proto, aby ukázala, že navzdory válce na Ukrajině ruský prezident zvládá i běžnou agendu, či to má souvislost s postupně narůstajícím počtem případů infekce covidu-19 v Evropě i Číně.

Foto: AP

Putin se seznamoval s novými ruskými léky proti koronaviru

„Tento lék je prvním vysoce přesným geneticky upraveným lékem na světě založeným na virové interferenci,“ uvedla neuroložka a bývalá ruská ministryně zdravotnictví v rozhovoru s Putinem.

„Jedná se vlastně i o protilátku, protože snižuje virovou nálož až desetitisíckrát a neovlivňuje nijak lidský genom,“ dodala s tím, že je pro člověka lék naprosto bezpečný a účinkuje již po první inhalaci.

V USA povolili pilulky od Pfizeru proti covidu

Koronavirus

Ruský prezident pokyvoval hlavou, prohlédl si krabičku a pak se ještě dotazoval na testovací sadu, kterou Skvorcovová rovněž představila. Lék Mir-19 s velkou pompou Rusko představilo už v roce 2021.

Kritici namítají, že se ruské úřady dopouští stejně jako u vakcíny Sputnik V totožné chyby, totiž že uvedení je opět uspěchané. Doposud byla uzavřena teprve druhá fáze klinického testování a nejsou dostupné její výsledky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám