Hlavní obsah

Přízrak nákazy vyřadil v Polsku moderní testery na alkohol

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obavy z koronaviru mění i jinak běžnou rutinu. Polské ministerstvo vnitra pozastavilo dechové zkoušky na přítomnost alkoholu u účastníků silničního provozu, aby „omezilo riziko případné nákazy koronavirem“.

Tester na alkohol u řidičů (ilustrační foto)

Článek

Vedení dopravní policie vydalo rozkaz, aby se v rámci akcí Střízlivé ráno a Střízlivý večer nepoužívaly beznáustkové testery.

Nejezděte nakupovat do Polska, mají tam koronavirus, vyzývají příhraniční města

Koronavirus

Ty policisté považují za spolehlivé, rychlé a ekonomicky výhodné. Fungují na principu vyfouknutí vzduchu směrem k čidlu na měřícím přístroji. Vzduch se ale přitom rozptýlí, tudíž může zasáhnout i lidi poblíž, čímž může šířit nákazu.

Na Slovensku vyhlásili mimořádnou situaci

Koronavirus

Policie zároveň oznámila, že se vrací ke klasickým alkohol testerům s náustky, které si řidič sám vybalí, nasadí na přístroj a fouká přímo do něho. Kontrol však bude podstatně méně, protože ve skladu starých testerů už moc není.

Reklama

Související články

V Itálii zemřelo na Covid-19 za den 28 lidí

Nejhůře zasaženou zemí z celé Evropy je Itálie. Za den tam přibylo 28 obětí nemoci Covid-19, celkem jich je v zemi už 107. Tamější vláda rozhodla o uzavření...

Výběr článků

Načítám