Hlavní obsah

Polák schoval otcovu mrtvolu, aby pobíral jeho důchod. Prozradil ho zápach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletému Polákovi z města Hnězdno, který schoval otcovu mrtvolu do sklepa, aby dál pobíral jeho penzi, hrozí až osm let za mřížemi. Čelí obvinění z podvodu a hanobení ostatků, uvedla televize TVN 24 na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Není jasné, jak dlouho ještě by muž ukrýval mrtvolu vlastního otce, kdyby nebylo sousedů. Ti upozornili policii na velice nepříjemný zápach linoucí se z domu. Na místo přijela policejní hlídka, která po čichu došla do sklepa, kde našla rozkládající se lidské tělo,“ vylíčila televize.

Policistům pak stačilo zjistit, kterému bytu patří sklep a kdo je nájemník.

Polák kradl po celé Evropě. Musel jsem se přece postarat o rodinu, řekl českému soudu

Krimi

Zadržený muž vypověděl, že v posledních měsících loňského roku s ním bydlel po propuštění z nemocnice jeho otec. Před Vánocemi zemřel. Tři dny poté muž tělo odnesl do sklepa, kde jej schoval. Během výslechu přiznal, že v lednu a únoru si přivlastnil otcovu penzi.

Vzhledem k rozkladu těla ani pitva nedokázala stanovit bezprostřední příčinu smrti, nicméně vyloučila cizí zavinění. Osmadvacetiletý muž nicméně zůstává pod policejním dozorem a má zákaz opustit zemi.

Reklama

Související články

Polskem hýbe „mapa nenávisti“

Třenice mezi konzervativní a liberální částí polské společnosti dostaly novou podobu poté, co rostoucí počet tamních úřadů začal přijímat rezoluce „proti LGBT...

Výběr článků

Načítám