Hlavní obsah

Při srážce tří vlaků zahynulo v Pákistánu 132 osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARÁČÍ

Pákistánské úřady zveřejnily ve čtvrtek další oficiální bilanci středeční srážky tří expresů. Vyžádala si 132 mrtvých. "Mohu potvrdit 116 mrtvých a 130 raněných," uvedl ve středu velitel policie ve městě Ghotki. Ani on nepopíral, že počet obětí může narůst. "Hodně lidí je vevnitř a je tam řada zraněných", uvedla místní policie. Ve vlacích byly 3000 lidí.

Článek

Dopoledne se uvádělo 150 mrtvých a 800 raněných, 75 raněných je v kritickém stavu. Na místě nehody zasahuje šest armádních vrtulníků, které přepravují těžce raněné, protože v oblasti nestačí kapacita nemocnic.

"Je to bolestná scéna. Těla jsou rozházena všude kolem. Lidé pláčí, otcové hledají děti, manželé manželky a bratři sestry," uvedl nejmenovaný svědek pro agenturu AFP. Ještě pět hodin po nehodě byli mnozí cestující uvězněni ve zdemolovaných vagónech, které záchranáři rozřezávali.  

Podle úředníka Pákistánských železnic Abdula Azíze k nehodě došlo ve 4 ráno místního času na hranici mezi provinciemi Sindh a Pandžáb. Většina pasažérů v té chvíli spala.

"Vzbudil mě hluk obrovského nárazu, pak to s sebou škublo a  všude byl dým," uvedl jeden ze zraněných cestujících Mohammad Amin a dodal. "byla úplná tma a já jsme spadl na podlahu a omdlel."

Postupně se srazily tři vlaky

U města Ghotki expres Karáčí narazil podle BBC do zadního konce expresu Kvéta. Třetí expres Tezgam, který jel v protisměru z Karáčí pak narazil do vykolejených vagónů, které ležely přes koleje v obou směrech. Podle různých zpráv jich bylo třináct až devatenáct.

Představitel místních bezpečnostních sil uvedl, že expres , který jel z východopákistánského Láhauru do Karáčí, narazil ve stanici do expresu Kvéta, který byl odstaven kvůli poruše.

Pákistánská železnice už označila viníka, generální manažer drah Abdul Wahab Awan řekl: "Ke srážce došlo kvůli tomu, že strojvůdce  expresu Karáčí přehlédl signalizaci a narazil do stojícího expresu Kvéta."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám