Hlavní obsah

Přes vůz australských hasičů se převalila ohnivá vlna

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Sydney oslavují příchod roku 2020, tisíce hasičů v Novém Jižním Walesu a dalších australských státech marně bojují s ohnivým živlem. V úterý hasičská a záchranářská služba zveřejnila dramatické video, na kterém se hasiči schovávají v autě těsně předtím, než se přes ně převalí ohnivá vlna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australské hasiče uvěznila ohnivá vlnaVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech pořízených v pondělí jsou hasiči ze stanice 509 z australského Wyomingu. Podle oficiálního vyjádření Hasičské a záchranářské služby Jižního Walesu hasiči bojovali s ohněm u South Nowra, předměstí City of Shoalhaven.

Dejte ty peníze hasičům. Petici proti ohňostroji v Sydney podepsalo čtvrt milionu lidí. Marně

Svět

Posádka projížděla rozsáhlými požáry, když se na auto ze strany přivalily plameny. Hasičům nezbývalo než zastavit, následně se snažili snížit žár přiložením protipožárních dek k oknům auta. Podle vyjádření úřadů vyvázla tato posádka bez zranění.

Takové štěstí neměli dva lidé, kteří v noci na úterý při požárech zemřeli. Od loňského října už kvůli požárům zemřelo 11 lidí.

Vítr a teploty přes 40 stupňů. V Austrálii vznikají další a další požáry

Svět

Je mezi nimi i osmadvacetiletý dobrovolný hasič Samuel McPaul. Hasičské auto, ve kterém v tu dobu seděli kromě Samuela ještě další dva lidé, zvedlo v pondělí ohnivé tornádo a převrátilo na střechu. Řidič utrpěl lehké popáleniny, druhý člen posádky těžké popáleniny, Samuel zraněním podlehl na místě.

Na územích států Nový Jižní Wales a Victoria v současnosti zuří více než 200 požárů. Od října už požáry zničily více než čtyři miliony hektarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám