Hlavní obsah

Požár na norském tankeru uhašen.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Požár na norském tankeru Champion Fjord, který propukl v noci na sobotu, byl v neděli ráno uhašen. Zbylých 740 tun nafty, sloužící jako palivo, se do moře nedostalo. Úřady nechaly v sobotu večer hořící loď odtáhnout na širé moře, neboť plavidlo bylo hnáno ke břehům u města Mandalu.

Foto: Josef Zajíc

Pustevny 6.7.2018 Birell brána na Pustevnách pomohla Nezastavitelným. Přehled o přispěných korunách. 6.7.2018

Článek

V sobotu večer už norská tisková agentura NTB uvedla, že "kouře už je mnohem více než plamenů, které citelně zeslábly". Vrtulníky musely v sobotu evakuovat 28 indických námořníků.

"Je to závod s časem," uváděl v sobotu mluvčí pořeží stráže Otta Langva, který popsal, že situace je "vážná, ale pod kontrolou".

Požár propukl v pátekpřed desátou hodinou večer. O půlnoci záchranáři ohlásili, že mají oheň pod kontrolu, ale pak se znovu rozhořel. Příčina požáru není známa, údajně propukl v strojovně. Někteří svědci uvádějí, že bylo slyšet z lodě několik explozí.

Tanker Fjord Champion z roku 1974 je 170 metrů dlouhý. Byl na cestě z britského Liverpoolu do německého Rostocku. Přestože nevezl náklad, hrozilo nebezpečí ekologické havárie, protože na palubě bylo palivo pro lodní motory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám