Hlavní obsah

Pod Benátkami možná bude jezdit metro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENÁTKY

Severoitalské Benátky, sužované stále záplavami, zvažují výstavbu podzemní dráhy. Příslušné plány v pátek zveřejnil městský dopravní podnik s tím, že by šlo zatím jen o výstavbu trati dlouhé asi 8 km. Projekt v hodnotě 250 mil. eur (7,7 mld. Kč) se brzy dostane na program zasedání městské rady, která má rozhodnout, zda bude naplněn či nikoli.

Článek

Proti se stavějí zejména ochránci životního prostředí, kteří se obávají, že metro by mělo negativní dopady na místní laguny. Výstavba trati by mohla začít nejdříve v lednu 2004. V porovnání s ambiciózními plány na výstavbu pohyblivých hrází na přístupech k městu od moře, které ekologové rovněž kritizují, představuje metro jen menší projekt. Smyslem hrází je chránit město a jeho památky před stále častějšími a silnějšími záplavami. Zrovna v těchto dnech jsou Benátky opět pod vodou. Turisté se v jeho ulicích pohybují jen v holínkách či na vyvýšených dřevěných lávkách. Letošní zimu zažívá město nejvydatnější povodně ve své historii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám