Hlavní obsah

Po obřích protestech v Kanadě se neví, kam zmizel premiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa
Aktualizováno

Kanadský premiér Justin Trudeau byl údajně spolu s rodinou v sobotu přemístěn na utajené místo. Důvodem měly být masivní protesty v hlavním městě proti povinnému očkování. S odkazem na své zdroje o tom informovala tamní stanice CBC. Vedle toho je Trudeau pozitivní na koronavirus.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský premiér Justin Trudeau

Článek

Takzvaný „Konvoj svobody“ původně začal jako protest řidičů kamionů proti prokazování se očkováním pro přejezd přes hranice, brzy ale přerostl v celonárodní protest proti kanadské vládě a restrikcím, které v době pandemie zavedla.

Trudeau, jeho žena a děti byli proto přesunuti ze svého domu v Ottawě na neznámé místo v hlavním městě kvůli zvýšeným obavám o jejich bezpečnost.

Do Ottawy přijel konvoj kamionů, jejichž řidiči protestují proti očkování

Amerika

Běžně má premiér v itineráři napsáno, že je doma v Ottawě, ale v sobotu bylo z ničeho nic místo pobytu změněno na „Region národního hlavního města“. Kde se předseda kanadské vlády nachází nyní, zatím není jasné.

Na Trudeaově práci se nic nemění, nadále pracuje z domova, protože minulý týden se nákaza potvrdila u jednoho z jeho dětí.

Nyní vyšel test pozitivní test jemu. Cítí se podle svých slov dobře, jak napsal na Twitteru. Premiér je plně očkován, dostal posilující dávku na počátku ledna.

Kanadští kamioňáci pořádají obří protest proti očkování. Konvoj se táhne 70 kilometrů

Zahraniční

Demonstranti protestovali v Ottawě celý víkend, někteří se shromáždili před budovou kanadského parlamentu. Povinné očkování přirovnávali k fašismu a mnozí nesli nápisy s nadávkami namířenými proti Trudeaovi.

Zákonodárci byli varováni, aby se doma zamkli, protože naštvaní demonstranti se mohou pokusit zaútočit na jejich domovy.

Foto: Profimedia.cz

Protestující tvrdí, že se je premiér snaží zabít.

Reklama

Výběr článků

Načítám