Hlavní obsah

Parlamentní shromáždění: NATO a EU si nepřekážejí

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

NATO a Evropská unie by se měly v bezpečnostní oblasti doplňovat, protože si ani nepřekážejí, ani nekonkurují. Zaznělo to o víkendu na bratislavském zasedání Parlamentního shromáždění Severoatlantického paktu.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

"EU by měla mít vlastní vojenské síly, které by mohla vyslat do operací bez toho, aby musela žádat o pomoc Spojené státy a NATO," uvedl kanadský poslanec David Price.

Nepříjemný zápach se rozšířil včera v tiskovém středisku v budově Reduty, kde shromáždění zasedá. Když novináři chtěli otevřením oken místnost vyvětrat, organizátoři je upozornili, že se mohou snadno stát terčem ostřelovačů umístěných na střeše protilehlé budovy.

Přivolaní hasiči při následné kontrole zjistili, že od cigarety se vznítil obsah kontejneru umístěného nedaleko Reduty a klimatizace zápach tlejícího ohně nasála.

Žirinovský připomněl ruské tanky

Ruský poslanec Vladimír Žirinovský se v pátek nečekaně objevil v Bratislavě. "NATO je velmi slabý vojenský blok. Nedovede ukončit operace v Afghánistánu, v Iráku a ani na Balkáně. Chybí jim výzbroj, cílevědomost a zkušenosti. Čím bude mít NATO víc členů, tím bude mít víc problémů," řekl Žirinovský televizi Markíza.

"Můžeme spolupracovat, ale Rusko se nikdy nepodřídí NATO. Nezapomínejte ruský jazyk a nezapomínejte ani na ruské tanky," dodal.

Reklama

Související články

Zasedání NATO v Bratislavě ohrozily bomby

Dvě igelitové tašky s výbušninami našla slovenská policie ve čtvrtek ráno na Fajnorově nábřeží, nedaleko budovy Slovenské filharmonie. Právě tam zítra začne...

Zasedání NATO udělalo z Bratislavy pevnost

V ulicích těžká obrněná technika, vodní děla, nad městem krouží vrtulník, na střechách budov ostřelovači, zátarasy, osobní kontroly a omezení v dopravě....

Výběr článků

Načítám