Hlavní obsah

Palinová chce čelit pomluvám, zveřejňuje citlivé informace

Minneapolis

Spojenými státy kolují nově zveřejněné informace z politického a soukromého života potenciální republikánské kandidátky na viceprezidenta Sarah Palinové.

Článek

Aljašská guvernérka Palinová a McCainův volební štáb v pondělí zveřejnili sérii potenciálně citlivých informací. Například, že Palinová si najala soukromého právníka, který jí má pomoci čelit legislativní prověrce, zdali nezneužila svých pravomocí coby guvernérka. Dále pak že její manžel Todd byl před 22 lety zatčen za řízení v opilosti. A že jejich sedmnáctiletá, svobodná dcera Bristol je v pátém měsíci těhotenství.

Palinová uvedla, že zejména zprávu o těhotenství Bristol zveřejnila dopředu také kvůli pomluvám, které se začaly objevovat na internetu, kde je prý nejmladší syn Palinové, několikaměsíční Trig, označován jako nemanželské dítě Bristol.

V souvislosti s blížícím se sjezdem republikánů vyvstávají podle listu the Times spekulace, zda nově zveřejněné skutečnosti o Palinové nikterak neohrožují její oficiální nominaci na úřad viceprezidenta, k níž by mělo dojít právě na zmíněnemém sjezdu v Minnesitě tento čtvrtek. "Je to výzva a myslím, že se s tím musíme vyrovnat. Ale myslím, že jí to neublíží. Je to prostě rodinný problém, jaký lidé mívají," uvedla šéfka republikánů z Jižní Karolíny Katon Dawsonová.

Obavy republikánů rozptýlil Obama

List The New York Times spekuluje o pečlivosti republikánského kandidáta Johna McCaina při výběru aprověřování zázemí své případné zástupkyně.

Někteří republikáni se podle listu mohou obávat, že demokratický tábor informace o Palinové využije pro zpochybnění McCainova úsudku a jeho schopnosti činit zásadní rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám