Hlavní obsah

Pachatel atentátu v Haagu asi zatčen

HAAG/ANKARA

Před vchodem do tureckého velvyslanectví v Haagu explodovala v úterý ráno nálož, která způsobila požár. Výbušninu před budovu v tašce položil neznámý muž hovořící holandsky. Při atentátu nebyl nikdo zraněn. Podle posledních zpráv byl už pachatel zadržen.

Foto: PaS de Theatre

Herec David Prachař hraje v komedii Sen noci svatojánské dvě role.

Článek

Frank van Beers z ministerstva vnitra novinářům sdělil, že "jak pochopil", muž byl zatčen na haagském nádraží se stopami spálenin na rukách a na obličeji. Jeho totožnost ale neupřesnil.

Záhadný muž

"Zaměstnanci našeho velvyslanectví viděli muže, jak pokládá tašku před budovu. Když jej oslovili, utekl pryč. Záhy poté se ozval výbuch," popsalo turecké ministerstvo zahraničí incident v tiskové zprávě vydané v Ankaře.

Existenci výbušniny potvrdil rovněž turecký velvyslanec v Haagu Tacan Ildem v rozhovoru pro soukromou tureckou televizní síť NTV. Ildem upřesnil, že explozi způsobil holandsky hovořící muž, který aktivoval nálož před budovou konzulátu, kam si přišel pro informace.

Na místě operují hasiči a příslušníci speciální protiteroristické jednotky. Pachatel odjel z místa osobním automobilem. Důvod jeho činu není jasný.

Reklama

Výběr článků

Načítám