Hlavní obsah

Novozélandská policie zadržela pašeráky fastfoodu

– Auckland

Auckland, největší město na Novém Zélandu, se do úterý nacházel na nejvyšším stupni koronavirového lockdownu. Restaurace nebyly v provozu, včetně donášek připraveného jídla. To některé obyvatele dovedlo k zoufalým činům. Tamní policie zadržela dva údajné kriminálníky, jak se snaží do Aucklandu propašovat obrovské množství jídla z fastfoodového řetězce KFC, informovala stanice ABC.

Foto: Profimedia.cz

Policisté zadrželi muže s pytli KFC

Článek

Auckland se v době incidentu nacházel v uzávěře čtvrtého stupně, což představuje ta nejpřísnější opatření. Lidé směli vycházet pouze v nezbytných důvodech.

V neděli hlídkovala poblíž předměstí Aucklandu policejní jednotka, když tu si všimla podezřelého vozidla, uvedl v pondělním prohlášení mluvčí novozélandské policie.

V momentě, kdy si řidič všiml přijíždějících policistů, otočil se a snažil se z místa odjet. Nakonec se ale policii podařilo přimět auto k zastavení.

Při prohledání vozidla našli strážníci „obrovské množství jídla z KFC” a více než 100 tisíc novozélandských dolarů (1,5 milionu Kč) v hotovosti.

„Kuřecí útěk”

Na fotografiích, které policie zveřejnila, jsou vidět nejméně tři kyblíky s kuřetem, asi 10 kelímků se salátem coleslaw, velká porce hranolek a čtyři velké pytlíky s dalším jídlem.

Dva muži ve věku 23 a 30 let cestovali z města Hamilton, které se od Aucklandu nachází asi 120 kilometrů na jih.

Není jasné, jestli měli muži v úmyslu občerstvení přeprodat, nebo jestli ho pouze využili, aby odvedli pozornost policistů.

Kvůli porušení zdravotního nařízení bude muset dvojice před soud. Hrozí jí maximálně šest měsíců za mřížemi nebo pokuta ve výši čtyř tisíc novozélandských dolarů (60 tisíc korun).

Nový Zéland jde do celostátní karantény kvůli jednomu případu nákazy

Koronavirus

Jak podotýká BBC, tito muži nejsou prvními Novozélanďany, kteří se kvůli své touze po fastfoodu dostali do problémů s úřady.

Minulý týden bylo vzneseno obvinění proti mladíkovi, který na TikToku zveřejnil video, na němž vesele odchází z Aucklandu, aby si nakoupil zásoby jídla v McDonaldu.

V úterý se Auckland přesunul do třetího stupně, čímž se rozvážkové služby opět rozjely. Zbytek země se nachází ve druhém stupni, kde jsou restaurace, kluby a bary otevřené.

Reklama

Výběr článků

Načítám