Hlavní obsah

Navalnyj zvedl ceny letenek do Moskvy

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvojnásobně se zvedly ceny letenek ruských aerolinií Pobeda poté, co opoziční politik Alexej Navalnyj ve středu oznámil, že si u nich koupil na neděli let z Berlína do Moskvy.

Foto: Reuters

Alexej Navalnyj během dvouhodinového rozhovoru

Článek

Kritik Kremlu, který se od srpna v Německu zotavoval z údajného pokusu o otravu jedem ze skupiny novičok, se tak podle médií postaral o reklamu společnosti. Cestující totiž dávají přednost letu s Navalným a Pobedou (název společnosti v ruštině znamená vítězství) před podstatně levnější nabídkou Aeroflotu.

Televize Dožď citovala Janise Dzenise, mluvčího Pobedy, podle něhož poté, co Navalnyj záměr oznámil, stoupl zájem o nedělní let zhruba trojnásobně a cena se vyšplhala z 9100 rublů (asi 2600 Kč) na 19 610 rublů.

Vracím se do Ruska, oznámil Navalnyj

Zahraniční

Aeroflot ve stejné době letí zhruba za 12 tisíc rublů. Přes sociální sítě se již na vítání kritika Kremlu přihlásilo na pět tisíc lidí. Není jasné, zda se kvůli koronavirovým opatřením k němu dostanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám