Hlavní obsah

Na Slovensku poškodili další památník Rudé armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z úterý na středu poškodil neznámý pachatel památník Rudé armády ve východoslovenském městě Svidník. Po bratislavském památníku Slavín se jedná již o druhý poškozený památník Rudé armády na Slovensku od vpádu Ruska na Ukrajinu.

Foto: Policie SR

Poškozený památník ve Svidníku

Článek

Slovenská policie na sociální síti uvedla, že památník se nachází v areálu Vojenského muzea ve Svidníku. „Na památníku jsou modré a žluté barvy a socha vojáka uprostřed je pomalovaná rudou barvou,“ uvedla slovenská policie, která případ vyšetřuje.

Jako poškození cizí věci vyšetřuje slovenská policie rovněž natření části bratislavského památníku Rudé armády Slavín modrou a žlutou barvou. „To je přes čáru,“ uvedli slovenští policisté.

To už je přes čáru, reaguje slovenská policie na památník pomalovaný ukrajinskými barvami

Evropa

Barvami, jaké má ukrajinská vlajka, byly v Bratislavě natřeny sloupy památníku, schody i prostor před památníkem. „Tímto jednáním byla způsobena škoda na věci, která jako pietní místo požívá ochranu podle osobitého předpisu,“ konstatovala slovenská policie na sociální síti.

Památník Slavín byl odhalen v roce 1960. V šesti masových a 278 individuálních hrobech je zde pochovaných téměř 7000 vojáků Rudé armády, kteří padli ve druhé světové válce na území západního Slovenska.

Rusové rozstříleli jadernou laboratoř v Charkově

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám