Hlavní obsah

Muž zemřel na místě WTC, protestoval proti zvolení Bushe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Pětadvacetiletý muž z amerického státu Georgia spáchal sebevraždu na newyorském Ground zero, na místě Světového obchodního centra (WTC) zničeného teroristy 11. záři 2001. Protestoval tak proti znovuzvolení republikána George W. Bushe prezidentem Spojených států. O případu v neděli informovaly internetové stránky CNN.

Foto: internet

Tělo sebevraha policie našla na místě bývalého WTC.

Článek

Muži zákona nalezli tělo Andrewa Veala v sobotu ráno na místě, které není přístupné veřejnosti. Podle policejního mluvčího Stevea Colemana se zastřelil. Smrtící zbraň ležela u těla.

Motiv činu objasnila Vealeho matka. Uvedla, že syn byl rozezlen Bushovým znovuzvolením prezidentem USA. Před odjezdem do New Yorku jí řekl, že už nechce žít v zemi, které vládne republikán.

Přátelé muže popisují jako hodného člověka. Pracoval v počítačové laboratoři na univerzitě. Údajně se měl brzy ženit.

"Jsem si na sto procent jistá, že to byl protest," řekla k tragickému činu deníku The Daily News Vealeho kolegyně Mary Anne Mauneyová. "Nevím, co ho vedlo k tomu, aby spáchal sebevraždu. Je to ale symbolický čin," doplnila.

Policie nyní prošetřuje, jak se Veal do prostoru bývalého WTC dostal. Jeho tělo bylo totiž nalezeno na nepřístupném místě, jež chrání vysoký plot.

Reklama

Související články

Prezident vyhrál referendum o své vládě

Prezident George W. Bush v úterý vyhrál referendum o své čtyřleté vládě v Bílém domě. Zatímco polovina Ameriky jeho vítězství oslavuje, ovládlo tu druhou...

Výběr článků

Načítám