Hlavní obsah

Moskvu zasáhly rozsáhlé záplavy, celé ulice jsou pod vodou

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Intenzivní déšť, který v pondělí zasáhl Moskvu, zcela zaplavil řadu ulic a jednu stanici metra. Silný vítr strhl několik stromů a poškodil výlohy obchodů. S odkazem na zdroj ze záchranných služeb to uvedla ruská agentura TASS. Ještě o víkendu přitom zažívala Moskva bezprecedentní vedra, teploty se pohybovaly okolo 36°C.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Moskvu zasáhly povodněVideo: Reuters

 
Článek

„V tuto chvíli víme, že liják zaplavil několik ulic na východě Moskvy. Doprava je kvůli tomu přetížená. Kromě toho je zaplavena stanice metra Jaseněvo. Mezi stanicemi Ťoplij Stan a Novojaseněvskaja je přerušena doprava,” uvedl zdroj agentuře TASS.

Kromě dopravních omezení se záchranáři potýkají také s několika popadanými stromy a rozbitými výlohami.

„V oblasti Ščolkovo uletěla část menší střechy. Nikomu se nic nestalo,” pokračoval zdroj s dovětkem, že větru se podařilo strhnout tepelnou izolaci od rozestavěné budovy v Novokosinu.

Varování platí do konce dne

Jedna z nejdůležitějších dopravních tepen hlavního města, Vernadského třída, se proměnila v jezero a pro auta byla v podstatě neprůjezdná.

Krupobití také způsobilo záplavy v nákupním středisku Kalita a v rezidenčním komplexu GreenPark, informuje TASS.

Ne všem ale bylo pondělní počasí nepříjemné. Na sociální síti Telegram se objevily záběry muže, který využil zaplavené ulice pro zdokonalení svých plaveckých schopností.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie z moskevských záplav

Ruské ministerstvo pro nouzové situace rozeslalo s předstihem nouzové hlášení ohledně silného deště, bouřek a krupobití. Varování platí do konce dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám