Hlavní obsah

Masakr u afghánské hranice: 11 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Pákistánští vojáci v sobotu u hranice s Afghánistánem, kde probíhá rozsáhlá protiteroristická operace, zahájili palbu na minibus, který se nezastavil u silničního zátarasu. Střelba si podle místních činitelů a obyvatel vyžádala přinejmenším jedenáct lidských životů. Většina z nich jsou Afghánci.

Foto: archiv

Lenka Filipová vystoupí v zahradě zámku Mníšku už tento pátek.

Článek

Incident se stal u vesnice Zeri Núr u města Vana, metropole federálně spravovaného kmenového území Jižní Vazíristán. Palba zasáhla nejen minibus zaplněný většinou afghánskými uprchlíky, kteří se vraceli do vlasti, ale také taxík, který minibus doprovázel a jehož řidič rovněž zahynul.

"Začali střílet, když se autobus nezastavil," vypověděl svědek masakru, "silnice k Afghánistánu byly uzavřeny."

Právě v oblasti masakru se podle pákistánského ministra vnitra Makhdúma Saíd Fajsala Sáliha Hajáta vyskytuje vůdce mezinárodní teroristické sítě Al-Kajdá Usáma bin Ládin. Vyplývá to údajně v z výslechů členů teroristické organizace.

Reklama

Související články

Sedm mrtvých při výbuchu v Afghánistánu

Při výbuchu muničního skaldu na jihovýchodě Afghánistánu zemřelo ve čtvrtek sedm amerických vojáků. Tři další a afghánský tlumočník byli zraněni. Jeden voják...

Výběr článků

Načítám