Hlavní obsah

Manchesterem otřásl případ ubodání 16letého chlapce. Policie zatkla pět teenagerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Policie v Manchesteru zatkla pět teenagerů v souvislosti se smrtí 16letého Brita Kennieho Cartera. Ten byl v sobotu večer převezen do nemocnice s bodnými ranami a zraněním podlehl, informovalo rádio LBC. Na některých místech v Británii mají s útoky nožem, zejména mezi mladistvými, dlouhodobý problém.

Foto: Profimedia.cz

Policie na místě činu

Článek

Vyšetřovatelé zadrželi pět chlapců ve věku 15 až 17 let pro podezření z vraždy. Jeden z podezřelých se policii vydal sám.

K násilnému činu došlo krátce před 19. hodinou v sobotu. „Bylo mu pouhých 16 let a oficiálně byl identifikován jako Kennie Carter,” uvedla superintendantka Caroline Hemingwayová, která má vyšetřování na starost.

„Jako policistka a matka dospívajícího syna myslím na Kennieho rodinu, které poskytneme maximální podporu prostřednictvím našich speciálně vyškolených policistů,” dodala.

V Anglii ubodali 12letou holčičku

Zahraniční

Problém s útoky nožem (knife-crime) je na některých místech v Británii velmi vážný, zejména mezi mladistvými, kteří u sebe nůž často nosí –⁠ ať už ze strachu o bezpečnost, nebo kvůli tomu, že se zapletli s gangy.

Jenom za poslední rok došlo v Anglii a Walesu k více než 44 tisícům útoků, kde byl nůž nebo jiný ostrý předmět použit jako zbraň.

Superintendantka vyzvala mladistvé, aby zvážili, zda je potřeba chodit po ulicích s nožem v kapse. Kennieho smrt je podle ní dalším důkazem, jak toxickému problému britská společnost čelí.

Za zabití policistů a záchranářů bude v Británii trest doživotí

Zahraniční

„V řešení tohoto problému neustoupíme a společně s partnery v naší komunitě uděláme všechno pro to, abychom zabránili dalším ztrátám na životech mladých lidí,” dodala Hemingwayová.

Reklama

Výběr článků

Načítám