Hlavní obsah

Kolaps Clintonové na pódiu způsobila chřipka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUFFALO

Zdravotní kolaps americké senátorky Hillary Clintonové (57) způsobila pravděpodobně chřipka. Uvedla to v úterý tisková agentura AP s odvoláním na senátorčino okolí. Manželka bývalého prezidenta Spojených států Billa Clintona (58) omdlela v pondělí přímo na pódiu při vystoupení v obchodní komoře v Buffalu ve státě New York.

Foto: Útvar koncepce a rozvoje města Plzně

Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces obnovy, na němž spolupracuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně s jednotlivými městskými obvody.

Článek

Lékaři záhy po incidentu senátorku důkladně prohlédli. Došli k závěru, že jde o žaludeční virózu, s největší pravděpodobností chřipku.

"Nebylo to tak dramatické, jak to vypadalo," uvedla později Clintonová. Doplnila, že se už před příchodem k řečnickému pultu cítila slabá. Svůj projev nicméně zahájila. Zhruba za pět minut se jí udělalo nevolno. Sedla si proto do křesla a pokračovala v mluvení.

Nevolnost ale nepolevovala. Oznámila proto, že potřebuje krátkou přestávku, a odešla z místnosti. Po krátké chvíli se vrátila na pódium a pokračovala. Před koncem projevu se zhroutila.

"Sesula se tak nějak elegantně," řekl agentuře AP místní demokratický předák Len Lenihan, který se akce účastnil. Clintonová po ošetření pokračovala v naplánovaném programu.

Demokratická senátorka za stát New York, zvolená v listopadu 2000, je považována za jednoho z možných prezidentských kandidátů Demokratické strany v roce 2008. [celá zpráva]

Jejím manžel v září absolvoval v září operaci srdce, při níž mu byl voperován čtyřnásobný bypass. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Clinton brzy podstoupí operaci srdce

Exprezident Spojených států Bill Clinton (58) byl v pátek hospitalizován v nemocnici v New Yorku. Stěžoval si na únavu a bolest na hrudi. Podle CNN se brzy...

Bill Clinton již vstal z lůžka

Bývalý americký prezident Bill Clinton, který se v úterý podrobil operaci srdce, se již prochází po chodbě u svého nemocničního pokoje. Lékaři Clintonovi...

Výběr článků

Načítám